Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

Ένα ζεστό, γεμάτο θάλασσα και μυρωδιές, Σαββατοκύριακο του Ιουλίου έφτασε στο τέλος του. Ο ήλιος μας έκαψε αρκετά, η αλμύρα πότισε στο κορμί μας και η όρεξη μας άνοιξε όσο ποτέ!! Το φαγάκι που επέλεξα να κάνω μου βγήκε τυχαία μιας και προσωπικά δεν το χα ξανακούσει. Αφού μου φέρανε λοιπόν ολόφρεσκα μυδάκια αποφάσισα να κάνω ένα κλασικό και νόστιμο μυδοπίλαφο. Το ρύζι όμως μου είχε "σωθεί" όπως λέει κι η γιαγιά μου. Η λύση ήρθε σε ένα σακουλάκι κριθαράκι...γιατί όχι!!
Εκτέλεση: 
Πρώτο στάδιο φυσικά ήταν να καθαρίσω όσο καλύτερα μπορώ τα μύδια. Επόμενο ήταν να τσιγαρίσω ένα κρεμμύδι με λίγο σκορδάκι, έριξα δυο ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και δυο πιπεριές ψιλοκομμένες ( η μια ήταν καυτερή), αλατάκι, πιπέρι,λίγη ζαχαρίτσα, ρίγανη, και τα άφησα να πάρουν μια βράση. 'Έπειτα έριξα τα μύδια και τα άφησα για περίπου δέκα λεπτά. Σειρά είχε το κριθαράκι (ένα σακουλάκι) το οποίο αφού το εκτέλεσα ως συνήθως πέντε λεπτά πριν το αποσύρω από την φωτιά του πρόσθεσα τα μύδια και φέτα τριμμένη.
Σας αφήνω με μια αγαπημένη μουσική, για να μείνουμε όσο περισσότερο μπορούμε στο κλίμα του Σαβ/κύριακου....
Και δυο στιχάκια του Ρίτσου......

ΘΑΛΑΣΣΑ θάλασσα
στὸ νοῦ στὴν ψυχὴ καὶ στὶς φλέβες μας θάλασσα.


3 σχόλια:

  1. Και με κριθαράκι ωραιότατο φαίνεται ότι σου έγινε, και μόνο που έχει φρέσκα μύδια σίγουρα αξίζει!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόστιμο!!!!! Γιουβετσάκι με μύδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή