Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΑΚΙ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Στην ζωή μας όλα είναι περιορισμένα... και πάνω απ'όλα ο ελεύθερος χρόνος και οι ξέγνοιαστες στιγμές. Σήμερα, μετά από μια αρκετά δύσκολη εβδομάδα, ήθελα να αφιερώσω αρκετό χρόνο σε μένα και σε όλα αυτά που ήθελα να κάνω μέσα στην βδομάδα και δυστυχώς δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα!! Ένα από αυτά ήταν να μπω στην κουζίνα μου και να κάνω κάτι νόστιμο έτσι ώστε να απολαύσουμε ένα όμορφο καλοκαιρινό σαββατιάτικο γεύμα!!Δεν ήθελα να κάνω κάτι βαρύ μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά, οπότε επέλεξα κοτοπουλάκι!Μετά από μια μικρή έρευνα έμαθα ότι  μία μερίδα κοτόπουλο των 115 γραμμ. μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό με τη μισή ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται καθημερινώς. Εκτός όμως από πρωτεΐνη, το κοτόπουλο περιέχει επίσης σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που προστατεύει τους μυς από τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης, και νιασίνη, μια βιταμίνη Β η οποία βοηθά στη ρύθμιση του λίπους που καίγεται όταν τρέχουμε. Νέες μελέτες υποστηρίζουν ότι οι όσοι λαμβάνουν άφθονη νιασίνη αντιμετωπίζουν κατά 70% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν Αλτσχάιμερ. Και τελευταία μια μικρή έλλειψη μνήμης την είχα!!  
Πήρα λοιπόν 4 σνίτσελ κοτόπουλου τα οποία τα άλειψα με τυρί φιλαδέλφεια και έβαλα απο πάνω κομματάκια κίτρινο τυρί, ζαμπόν και πράσινη πιπεριά. Έριξα λίγο πιπεράκι και τα τύλιξα σε ρολάκια, πιάνοντας τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Τα έβαλα στο τηγάνι και τα ρόδισα για λίγο απ'όλες τις πλευρές σε καυτό ελαιόλαδο. Παλαιότερα είχα κάνει την συνταγή με τον ίδιο τρόπο και μετά το τηγάνι τα είχα τηλίξει σε αλουμινόχαρτο και τα έβαλα στο φούρνο, μου είχαν βγει όμως λόγο στεγνά κι ετσι σκέφτηκα κάτι διαφορετικό γι'αυτή την φορά. 'Έβαλα τα ρολάκια σε ένα πυρεξάκι  και τα περιέχυσα με ένα μείγμα που έκανα απο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λευκό κρασί και πιπεράκι. Τα έψησα για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς. 'Όταν τα έβγαλα το ταψάκι μου είχε γεμίσει ζουμάκι όποτε μέσα σ'αυτό έριξα μια κούπα ρυζάκι και προσθέτοντας και λίγο ακόμη νεράκι έψησα μέσα στο ίδιο σκεύος και το ρυζάκι μου, που έγινε ομολογουμένως πεντανόστιμο! Μέχρι να γίνει το ρύζι τα ρολάκια είχαν κρυώσει και έτσι κατάφερα και τα έκοψα σε ροδέλες..Ιδού!!!
Τα απολαύσαμε...όπως απόλαυσα κι εγώ το πρωινό του Σαββάτου στην κουζίνα μου!

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ



Το τριήμερο δεν τελείωσε αλλά ο καιρός μας τα χάλασε και η εκδρομή  έφτασε κάπως άδοξα στο τέλος της σήμερα το απόγευμα!Γυρνώντας πίσω στο σπίτι και μη έχοντας καμία όρεξη να τακτοποιήσω τα ρούχα μας από την βαλίτσα, μπήκα στην κουζίνα χωρίς καν να ξέρω τι ήθελα να κάνω. Το ψυγείο ήταν σχεδόν άδειο, λόγω του τριημέρου δεν είχα ψωνίσει τίποτα, μιας και υποτίθεται θα λείπαμε. Το μόνο που ομόρφυνε το ψυγείο ήταν τα κατακόκκινα κεράσια που πήρα την Παρασκευή από την λαϊκή. Μετά από αρκετή σκέψη και απορρίπτοντας αρκετές ιδέες, κυρίως λόγω έλλειψης υλικών, κατέληξα στο ρυζόγαλο που είναι μεν απλό αλλά νόστιμο και χορταστικό. Και το ρυζόγαλο είναι ένα γλύκισμα που μπορεί να φτιαχτεί με διάφορους τρόπους. Εγώ επειδή μου είχε τελειώσει το κούστερ πάουντερ το έκανα με άνθος αραβοσίτου βανίλια, γι'αυτό και το λέω και κρεμώδες.
Τα υλικά μου λοιπόν είναι τα εξής :
- 4 κουταλιές ρύζι γλασέ
- 4 κούπες γάλα
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 7 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 20 με 25 κεράσια
Αρχικά έβρασα το νερό με το ρύζι για περίπου 10 λεπτά,μετά έριξα 3 1/2 κούπες γάλα και το σιγοέβρασα για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια έριξα τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί ενώ σε μια κούπα διέλυσα το άνθος αραβοσίτου στη μισή κούπα γάλα που είχα κρατήσει. Το έριξα και αυτό στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Απέσυρα από τη φωτιά και τελευταία έριξα τα κεράσια. Τρώγεται και ζεστό αλλά κρύο είναι πιο απολαυστικό και δροσιστικό, και δεν το συζητώ υπερχορταστικό για βραδινό.