Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ....ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ !!!!!

Η τουρτίτσα έγινε...λίγο τσαπατσούλικια...αλλά έτσι ακριβώς όπως μου τη ζήτησε!! Δροσερή και πολύχρωμη...με ζελεδάκια που δεν λείπουν από κανένα γλυκό που αγαπά !!! 




Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ



    Να ΄μαι κι εγώ!!! Χαμένη από παντού, σιγά σιγά επιστρέφω εκεί που αγαπάω πιο πολύ! Αυτά παθαίνεις όταν η ζωή σου αλλάζει ριζικά, με καινούργια δουλειά, καινούργιο ωράριο, καινούργιες ευθύνες και τρέξιμο, και φυσικά πολύ πολύ διάβασμα. Δικαιολογημένα λοιπόν επέστρεψα Κυριακή, μιας και είναι πλέον η μόνη μου μέρα που είναι στο ήμισυ ελεύθερη, όποτε είχα λίγο χρόνο να μπω στην κουζίνα μου, που η καημένη με έχασε κι αυτή!
 Το φαγάκι μου απλό όπως πάντα αλλά το εγγυώμαι..ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ! Λαζάνια με κοκκινιστό μοσχαράκι!
Το μοσχαράκι μου είχε μείνει από την προηγούμενη εβδομάδα που το είχα φτιάξει με πουρέ και είχε μείνει αρκετό (ειδικά σαλτσούλα) και το είχα φυλάξει στην κατάψυξη. Συνταγή γιαυτό δεν σας δίνω γιατί νομίζω πως λίγο πολύ όλοι την γνωρίζουμε, κι ο καθένας μας έχει τον τρόπο του. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι χρησιμοποιήσα περίπου 3 μερίδες κρέας, το όποιο είχα κόψει σε μικρά κομματάκια (με βοήθησε το κουζινικό μου ψαλίδι!).
Υλικά !
* 3 μερίδες κοκκινιστό μοσχαράκι
* 1 πακέτο λαζάνια
* 300 γρ. κρέμα γάλακτος 
* 150 γρ. κεφαλοτύρι
* 4 φέτες κίτρινο τυρί 
* πιπέρακι
Εκτέλεση !
Αλείφουμε το πυρεξάκι μας με λίγο λαδάκι και ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος.
Έπειτα βάζουμε μια στρώση από τα λαζάνια μας, ρίχνουμε διάσπαρτα κομματάκια από το κρέας  με αρκετή σαλτσούλα, λίγη κρέμα γάλακτος και μπόλικο κεφαλοτύρι. Το ίδιο κάνουμε για 3 ακόμη στρώσεις.
Μόλις φτάσουμε στο τελευταίο ρίχνουμε λίγη σαλτσούλα μόνο απο το κρέας, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι. Αλάτι δεν πρόσθεσα καθόλου γιατί είχε το κρέας μου αλλά και το τυράκι. Το έψησα για 35 λεπτά στους 180. Δέκα λεπτά πριν το βγάλω πρόσθεσα από πάνω και το κίτρινο τυράκι κι έγινε θεσπέσιο!!!
Κλείνοντας ας μου αφιερώσω και κάτι από Locomondo...!
......Επιστρέφω δριμύτερη με τούρτα έκπληξη για τα γενέθλια του καλού μου...(αν δεν προλάβω να την δημοσιεύσω...κράξτε με ελεύθερα..!!) Καλό κυριακάτικο απόγευμα...!!!