Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΜΑΛΛΙΑΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΝΤΑΙΦΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Καλημέρα...Καλημέρα....Μια λέξη που δεν πρέπει να ξεχνάμε να λέμε...ακόμη και τώρα που περνάμε όλοι τόσο δύσκολα... Ίσως μάλιστα τώρα είναι πιο χρήσιμη...Ας την πούμε και τραγουδιστά..


Σήμερα ξύπνησα με μια διάθεση συγυρίσματος και νοικοκυροσύνης. ¨Άρχισα λοιπόν με υπομονή και επιμονή να καθαρίζω το σπιτάκι μου, μέχρι που μοσχοβόλησε λεβάντα από το καθαριστικό για τα πατώματα. Μου έλειπε όμως μια μυρωδιά, μυρωδιά που θα βγαίνει από τον φούρνο μου και θα κάνει το σπίτι να μοσχοβολήσει ακόμη περισσότερο. Σκέφτηκα ευθύς μια συνταγή που μου είχε δώσει τη προηγούμενη μια κυρία στο γυμναστήριο, 'ΜΑΛΛΙΑΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑ΄ μου την είπε. 
Τα υλικά απλά και η εκτέλεση εύκολη : 
300 γραμ. κανταΐφι 
2 κουτ. της σουπας βούτυρο λιωμένο
τυριά της επιλογής μας (εγώ έβαλα φέτα, κεφαλογραβιέρα και λίγη gouda}
1 αυγό 
1 κούπα γάλα 
αλάτι- πιπέρι
Σε ένα πυρεξάκι λοιπόν "ξεμάλλιασα" το μισό κανταΐφι μου και περιέχυσα πάνω του την μια κουταλιά από το βούτυρο. Έπειτα , αφού μαλάκωσα με ένα πιρουνάκι τα τυριά μου και τα έκανα ένα μείγμα , τα έριξα στο πυρέξ. Από πάνω έτριψα λίγο πιπεράκι και μετά τοποθέτησα το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο με την σειρά του περιέχυσα με βουτυράκι. Στο τέλος ανακάτεψα σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα, ελάχιστο αλατάκι και πιπεράκι και με αυτό έλουσα τα 'μαλλάκια' της πίτας μου. Την έψησα για περίπου 25λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πραγματικά το σπιτάκι μου μοσχοβόλησε και η πίτα έγινε πεντανόστιμη!! Ειδικά για πρωινό με καφεδάκι είναι ότι πρέπει! Αν θέλετε να την κάνετε πιο ελαφριά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μυζήθρα ή ανθότυρο!
Και μιας και ξεκίνησα με μουσική διάθεση ας κλείσω αφιερώνοντας σε σας που αγαπάτε όσο εγώ την κουζίνα μου αυτό το λατρεμένο τραγούδι...