Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΑΚΙ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Στην ζωή μας όλα είναι περιορισμένα... και πάνω απ'όλα ο ελεύθερος χρόνος και οι ξέγνοιαστες στιγμές. Σήμερα, μετά από μια αρκετά δύσκολη εβδομάδα, ήθελα να αφιερώσω αρκετό χρόνο σε μένα και σε όλα αυτά που ήθελα να κάνω μέσα στην βδομάδα και δυστυχώς δεν προλάβαινα να κάνω τίποτα!! Ένα από αυτά ήταν να μπω στην κουζίνα μου και να κάνω κάτι νόστιμο έτσι ώστε να απολαύσουμε ένα όμορφο καλοκαιρινό σαββατιάτικο γεύμα!!Δεν ήθελα να κάνω κάτι βαρύ μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά, οπότε επέλεξα κοτοπουλάκι!Μετά από μια μικρή έρευνα έμαθα ότι  μία μερίδα κοτόπουλο των 115 γραμμ. μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό με τη μισή ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται καθημερινώς. Εκτός όμως από πρωτεΐνη, το κοτόπουλο περιέχει επίσης σελήνιο, ένα ιχνοστοιχείο που προστατεύει τους μυς από τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της άσκησης, και νιασίνη, μια βιταμίνη Β η οποία βοηθά στη ρύθμιση του λίπους που καίγεται όταν τρέχουμε. Νέες μελέτες υποστηρίζουν ότι οι όσοι λαμβάνουν άφθονη νιασίνη αντιμετωπίζουν κατά 70% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν Αλτσχάιμερ. Και τελευταία μια μικρή έλλειψη μνήμης την είχα!!  
Πήρα λοιπόν 4 σνίτσελ κοτόπουλου τα οποία τα άλειψα με τυρί φιλαδέλφεια και έβαλα απο πάνω κομματάκια κίτρινο τυρί, ζαμπόν και πράσινη πιπεριά. Έριξα λίγο πιπεράκι και τα τύλιξα σε ρολάκια, πιάνοντας τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Τα έβαλα στο τηγάνι και τα ρόδισα για λίγο απ'όλες τις πλευρές σε καυτό ελαιόλαδο. Παλαιότερα είχα κάνει την συνταγή με τον ίδιο τρόπο και μετά το τηγάνι τα είχα τηλίξει σε αλουμινόχαρτο και τα έβαλα στο φούρνο, μου είχαν βγει όμως λόγο στεγνά κι ετσι σκέφτηκα κάτι διαφορετικό γι'αυτή την φορά. 'Έβαλα τα ρολάκια σε ένα πυρεξάκι  και τα περιέχυσα με ένα μείγμα που έκανα απο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λευκό κρασί και πιπεράκι. Τα έψησα για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς. 'Όταν τα έβγαλα το ταψάκι μου είχε γεμίσει ζουμάκι όποτε μέσα σ'αυτό έριξα μια κούπα ρυζάκι και προσθέτοντας και λίγο ακόμη νεράκι έψησα μέσα στο ίδιο σκεύος και το ρυζάκι μου, που έγινε ομολογουμένως πεντανόστιμο! Μέχρι να γίνει το ρύζι τα ρολάκια είχαν κρυώσει και έτσι κατάφερα και τα έκοψα σε ροδέλες..Ιδού!!!
Τα απολαύσαμε...όπως απόλαυσα κι εγώ το πρωινό του Σαββάτου στην κουζίνα μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου