Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ



Το τριήμερο δεν τελείωσε αλλά ο καιρός μας τα χάλασε και η εκδρομή  έφτασε κάπως άδοξα στο τέλος της σήμερα το απόγευμα!Γυρνώντας πίσω στο σπίτι και μη έχοντας καμία όρεξη να τακτοποιήσω τα ρούχα μας από την βαλίτσα, μπήκα στην κουζίνα χωρίς καν να ξέρω τι ήθελα να κάνω. Το ψυγείο ήταν σχεδόν άδειο, λόγω του τριημέρου δεν είχα ψωνίσει τίποτα, μιας και υποτίθεται θα λείπαμε. Το μόνο που ομόρφυνε το ψυγείο ήταν τα κατακόκκινα κεράσια που πήρα την Παρασκευή από την λαϊκή. Μετά από αρκετή σκέψη και απορρίπτοντας αρκετές ιδέες, κυρίως λόγω έλλειψης υλικών, κατέληξα στο ρυζόγαλο που είναι μεν απλό αλλά νόστιμο και χορταστικό. Και το ρυζόγαλο είναι ένα γλύκισμα που μπορεί να φτιαχτεί με διάφορους τρόπους. Εγώ επειδή μου είχε τελειώσει το κούστερ πάουντερ το έκανα με άνθος αραβοσίτου βανίλια, γι'αυτό και το λέω και κρεμώδες.
Τα υλικά μου λοιπόν είναι τα εξής :
- 4 κουταλιές ρύζι γλασέ
- 4 κούπες γάλα
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 7 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 20 με 25 κεράσια
Αρχικά έβρασα το νερό με το ρύζι για περίπου 10 λεπτά,μετά έριξα 3 1/2 κούπες γάλα και το σιγοέβρασα για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια έριξα τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί ενώ σε μια κούπα διέλυσα το άνθος αραβοσίτου στη μισή κούπα γάλα που είχα κρατήσει. Το έριξα και αυτό στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Απέσυρα από τη φωτιά και τελευταία έριξα τα κεράσια. Τρώγεται και ζεστό αλλά κρύο είναι πιο απολαυστικό και δροσιστικό, και δεν το συζητώ υπερχορταστικό για βραδινό.



    

4 σχόλια:

  1. Το ρυζόγαλο είναι πάντα αγαπημένο γλύκισμα, το έκανες ακόμα πιο ενδιαφέρον και νόστιμο με τα κερασάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς ήρθες στην μπλογκογειτονιά μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ελενα κι εμένα είναι απο τα αγαπημένα μου γλυκίσματα!Απλό και παραδοσιακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή